Shpesh postojmë foto peizazhesh, njerëzish apo ushqimesh. Por sa i sigurt është identiteti juaj?

Duhet të keni parasysh, se 5 fotot që nuk duhet të ngarkoni janë:

Paratë – Kartat e kreditit

Shmangni fotot që japin informacion financiar. Për arsye sigurie, mos ngrini kontrolle të listës së pagave, karta krediti ose debiti ose para. Krahas sigurisë, lind pyetja se sa e shijshme është një gjë e tillë për një profil në rrjetet sociale.

Certifikate lindje

Gëzimi juaj është i madh për fëmijën tuaj të porsalindur. Nëse dëshironi të postoni një foto, shmangni certifikatën e lindjes që përmban informacion. Në rast se ky dokument bie në duart e një të huaji mund të shkaktojë dëme të përhershme.

Certifikata e lindjes konsiderohet si “dokumenti bazë i identifikimit” dhe mund t’ju japë ID-në, një kartë të re të Sigurimeve Shoqërore, pasaportë dhe patentë shoferi. Kur dikush është në kontroll, është pothuajse e pamundur të parandalosh mashtrimin.

Email-et e biznesit

Përveçse joprofesionale, është edhe shkelje e të dhënave personale postimi i një fotoje nga një bisedë online me kolegë apo miq.

Fotot e fëmijëve

Postimi i fotove me fytyrat e fëmijëve të buzëqeshur mund të duket mjaft i pafajshëm, por është mirë të mendoni dy herë përpara se të postoni një foto, veçanërisht nëse nuk keni marrë lejen e prindërve. Po, fëmija dhe pagëzimi janë shumë të lezetshëm, por përpara se të klikoni “share”, sigurohuni që kjo është diçka që prindërit duan.

Kujtime nga një makth

Si rregull, kurrë nuk duhet të postoni në internet ndonjë gjë që nuk do të dëshironit ta shihte një punëdhënës i mundshëm.

Një foto e juaja duke mbajtur një pije mund të mos jetë problem, fotot e përsëritura që ju tregojnë nën ndikimin e alkoolit nuk janë padyshim diçka që dëshironi të keni në profilin tuaj.