Nepotizmi është një avantazh, privilegj ose pozicion që u jepet të afërmve në një profesion ose fushë.

Këto fusha mund të përfshijnë, por nuk kufizohen në, biznesinpolitikënakademinëargëtiminsportinfitnesinfenë dhe aktivitete të tjera.

Politikanë të të dy krahëve nga Partia socialiste dhe demokratike, kanë siguruar familjarët e tyre në poste të ndryshme në Administratën publike.

Nepotizmi është shtrirë edhe në pushtetin lokal. Fëmijëtmotratvëllezërit e deputetëve dhe kryebashkiakë kanë zaptuar administratën publike.

Në Shqipëri ky fenomen është shumë i përhapur aq sa një ish-deputet në një bisedë informale me një votuesin e tij i tha se: Në fillim do punësoj famljarët e mi, pastaj do merrem me juve, po më doli koha.

Lista e deputetëve dhe kryebashkiakëve që kanë punësuar familjarët e tyre në administratë: 

1- Martin SterkajAlbcontroll, i biri i deputetit PaulinSterkaj

2- Rovena BreguAlbcontroll, motra e ish-deputetes, Majlinda Bregu

3- Eneo ZguriAlbcontroll, i biri i ish-kreut të KQZ, KlementZguri

4- Brisilda Spahiu (Celibashi), Albcontroll, e bija e Nesim Spahiut, kryebashkiak i Skraparit

5- Ledian RuçiAlb Controll, i biri i kryetarit të Kuvendit, Gramoz Ruçit

6- Blerta TushaAlb Controll, bashkëshortja e Artur Bushit, kryetar i bashkisë Krujë

7- Panajot  DhimaAlbpetrol, bashkëshorti i deputetes Antoneta Dhima

8- Livia Nikolla, Banka e Shqipërisë, e bija e kryetarës së Kuvendit, Lindita Nikolla

9- Margerita Topalli, Banka e Shqipërisë, e bija e ish-kryetares së kuvendit Jozefina Topallit,

10- Adela BodeBanka e Shqipërisë, e bija e ish-ministrit të finanaceve, Ridvan Bode

11- Betina NaçoBanka e Shqipërisë, e bija e deputetit, Nasip Naço

12- Aldo DhimaBanka e Shqipërisë, i biri i deputetes, Antoneta Dhima

13- Elvis Piro, Banka e SHqëipërisë, i biri i deputetes, Tatiana Piro

14- Hasan ManjaDrejtori Shendetit Publik Dibër, vëllai i ministrit të Drejtëisë, Ulsi Manja

15- Fari ManjaOSHEE Dibër, vëllai i i ministrit të Drejtëisë, Ulsi Manja

16- Klodian Manjadrejtoria e Pyjeve Dibër, djali i vëllait i ministrit të Drejtësisë, Ulsi Manja

17- Shaziman Manja, Drejtori i Trajtimit të Studentëve tek Teknologjiku, vëllai i ministrit të Drejtëisë, Ulsi Manja

18- Saimir SuliKESH, i biri i kryetarit të bashkisë Kamëz, Rakip Suli

19- Idajet Suli, Drejtoria pastrimit te parave MF, i biri i kryetarit të bashkisë Kamëz, Rakip Suli

20- Sokol Nano, drejtor i AIDA, i biri i ish-kryetarit të PS-së, Fatos Nanos,

21- Eros AngjeliDrejtor i përgjithshëm në administratën shtetërore/kombëtare, i biri i ish-deputetit, Anastas Angjeli

22- Elona Gogo, Drejtore projektesh tek AKUM  ish-kryetare e komisionit të vlerësimit të ofertave, në ARRSH, motra e Dallëndyshe Bicit

23- Salarjon Totaj, Drejtorit të Shërbimeve Mbështetëse në OST, bashkëshorti i Elisa Spiropalit

24- Eranda Felaj, prokurore në Tiranë, motra e deputetes, Ermonela Felaj

25- Armando Felaj, oficer i policisë gjyqësore, vëllai i deputetes, Ermonela Felaj

26- Alma Felajprokurore në Tiranë, kunata e deputetes, Ermonela Felaj

27- Bledar Valikaj, prokuror bashkëshort i deputetes, Ermonela Felaj.

28- Elsa Burra, specialiste në QKBbashkëshorte e ish- kryebashkiakut, Librazhd Kastriot Gurra/