Nëse keni probleme me tretjen dhe shpesh ndiheni të fryrë mund të jeni në kërkim të suplementeve apo ushqimeve të veçanta që ju ndihmojnë në eleminimin e kësaj ndjesie.

Uthulla e mollës vepron mirë kundër gazrave dhe fryrjes, por nëse doni të shmangni këtë problem, lexoni me kujdes listën e përbërësve të ushqimeve që blini.

Disa ushqime që kanë më pak sheqer ose yndyrë shpesh përmbajnë një nga këta tre përbërës. Përdoren kryesisht si zëvendësues të sheqerit, por shkaktojnë fryrje dhe gazra, ndaj kontrolloni listën e përbërësve përpara se t’i blini.

Manitoli: gjithashtu një lloj alkooli sheqeri, i përdorur si ëmbëlsues. Është i përshtatshëm për diabetikët sepse përthithet dobët në zorrët.

Maltitoli: një tjetër në një seri alkoolesh sheqeri që përdoren si ëmbëlsues. Është pothuajse identike me saharozën, por ka një vlerë kalori më të ulët, nuk prek dhëmbët dhe nuk e rrit aq shumë nivelin e sheqerit në gjak.

Leave a Reply