Edhe një gjë kaq e natyrshme dhe e këndshme si seksi mund të jetë shumë e rrezikshme…

Sa më të pasionuar dhe të pakufizuar, më mirë është sepse seksi bëhet më i bukur.

Por, kujdes sepse nganjëherë shpërthimi i tepërt në marrëdhënie mund të shkaktojë aksidente të rrezikshme, që mund t’ju bëjnë të përfundoni në spital ose në rastet më fatale në humbje të jetës!

Ok, ndoshta po ekzagjerojmë, por na besoni që ka ndodhur!

Në fakt, ndonjëherë mund të ndodhin probleme, kryesisht të lidhura me praktikat e rrezikshme seksuale.

Le t’i shohim se çfarë janë ato, në mënyrë që t’i shmangim ose të paktën t’i praktikojmë më me kujdes, për të kufizuar rrezikun e aksidenteve.

Seksi i rrezikshëm: praktikat për të shmangur!

Një nga praktikat më të rrezikshme është cunnilingus. Ndërsa është mënyra më e mirë për të stimuluar klitorisin dhe për të ndihmuar gruan të arrijë orgazmën, rreziku është që të dërgojë shumë ajër në vaginë.

Nëse ky i fundit nuk arrin të dalë, ajo mund të formojë flluska në gjak dhe të shkaktojë embolizëm. Natyrisht kjo është një ngjarje mjaft e rrallë, por ka ndodhur me disa, sidomos gjatë shtatzënisë.

Thyerjet penile janë më të shpeshta dhe shumë të dhimbshme. Ato mund të ndodhin kur penisi gjatë një marrëdhënieje shumë të nxehtë ose masturbimi të fortë, është i vendosur në mënyrë të pahijshme ose godet këndet e gruas, duke shkaktuar një traumë.

Ndër pozicionet më të rrezikshme në këtë kuptim janë cowgirl dhe misionari. Natyrisht, ka një numër aksidentesh të diktuara nga vendi ku kryeni marrëdhënie seksuale: ka rreziqe në makinë, ku hapësira është e ngushtë, ose në errësirë, ndoshta në një vend që nuk e dimë, ose në ujë …

E çuditshme për të thënë, por gjatë seksit edhe sytë rrezikojnë! Për shembull, nëse spermatozoidi futet në sy, mund të transmetojë sëmundje, të tilla si klamidia dhe gonorreja. Ekziston edhe një praktikë fetish e veçantë, e quajtur oculolinctus ose worming, e cila konsiston në shuplaka të syrit dhe që mund të shkaktojë sëmundje të ndryshme.

Së fundi, nganjëherë kondomët, lodrat seksuale ose objekte të tjera të përdorura gjatë praktikës seksuale mund të mbeten të bllokuar në vaginë dhe në anus. Në këto raste, duhet menjëherë të kontaktoni urgjencën për t’i nxjerrë ato!