Vera filloi me një zhurmë, por po merr vetëm një pushim shumë të shkurtër. Në të vërtetë, një valë e re e të nxehtit është e afërt.

A do të zgjasë vërtet edhe dy muaj të tjerë të pandërprerë siç pretendojnë shumë apo jo?

Parashikimet afatgjata, ndonëse janë më të besueshme se në të kaluarën, megjithatë mbeten disi të gabuara: gjithsesi tregojnë një vazhdimësi të sezonit pasi është fillimi, që po zien, me temperatura patjetër mbi mesataren pas asaj të shkurtër.

Megjithatë, disa të dhëna na bëjnë të mendojmë se diçka mund të shkojë keq: ndryshimi i klimës nuk nënkupton vetëm më të ngrohtë ose më shumë thatësirë, por mbi të gjitha ekstremet, d.m.th. periudhat më të nxehta dhe më të thata mund të alternojnë me faza me shi dhe më të ftohtë, madje në një mënyrë të jashtëzakonshme me stuhitë dhe breshër.

Duke u rikthyer për të parë kohet e kaluara meteorologjike, zbulojmë se në realitet shpesh muajt kërcitës të qershorit dhe korrikut pasuan nga muajt mjaft të stuhishëm të gushtit … edhe me ngrohjen e parë të ndezur dhe gjatë të cilave ishte më e vështirë të gjeje dielli në re… por siç themi gjithmonë, vera 2022 do të bëjë që, mes dritave dhe hijeve të shumta, të na lërë një kujtim, qoftë vetëm një festë, një fundjavë, apo thjesht një natë, një yll.