Shkrimtari i madh Ismail Kadare, ka ndërruar jetë.

Mësohet se ai ndërroi jetë mëngjesin e sotëm në Urgjencë, zemra e të madhit Kadare pushoi mëngjesin e kësaj të hëne, gjeniu i letërsisë u shua pas një arresti kardiak.

Autori më i madh i yni dhe prozatori kolos i letrave shqipe e filloi karrierën së pari si poet e më pas si dramaturg e autor.

Me studime në Moskë dhe miqësitë e gjata ai ishte nga shkrimtarët më të veçantë duke qenë në të njëjtën kohë dhe disident.

Nga veprat e tij më të njohura mund të veçojmë « Gjeneralin e ushtrisë së vdekur » dhe poezinë tashmë aq të famshme, “Mall”.