Lënia e një pune për një tjetër kërkon shumë hapa. Pasi të keni përfunduar pengesat e intervistave stresuese të punës, duke negociuar një ofertë pune dhe duke vendosur tranzicionin tuaj, ka ende një hap vendimtar përpara se t’i jepni lamtumirën punës suaj të vjetër: fshirja e skedarëve tuaj.

Shpesh, manualet e punonjësve diktojnë se çfarë mund dhe çfarë nuk mund të fshini, kështu që duhet të jeni të kujdesshëm që të mos bini në kundërshtim me ato politika – dhe të fshini gjithçka që duhet.

Dosjet personale si fotot dhe dokumentet tatimore

Në mënyrë ideale, nuk duhet të përdorni laptopin tuaj të punës për sende personale, por ndërsa kufijtë e punës dhe jetës turbullohen, është e lehtë të harrosh

Historia e shfletuesit tuaj

Dëshironi të fshini çdo kërkim të turpshëm në Google? Grama rekomandoi gjithashtu fshirjen e historikut të shfletuesit tuaj dhe çdo fjalëkalimi që shfletuesi juaj mund të ketë ruajtur për ju.

Çdo aplikacion personal, softuer ose shtesë që keni shkarkuar

Nëse keni shkarkuar një aplikacion banke ose Venmo në një telefon të lëshuar nga puna, sigurohuni që t’i fshini ato përpara se të largoheni. Ju gjithashtu duhet të mendoni për artikuj të ngjashëm në laptopin tuaj.

Aplikacionet dhe skedarët e mesazheve personale

Punëdhënësi juaj mund të ketë qasje në aplikacionet tuaja personale të mesazheve, si Apple Messages ose Google Hangouts, nëse i lini në kompjuterin tuaj të punës, prandaj sigurohuni që t’i hiqni edhe ato.

Fjalëkalimet

Nëse e keni përdorur ndonjëherë kompjuterin tuaj të punës për diçka personale, ka të ngjarë të keni ruajtur një fjalëkalim. Sigurohuni që t’i fshini ato përpara se të largoheni.