Në vitin 1661 – Nënshkruhet Traktati i Hagës ku Republika Hollandeze i shet Holandën e Re (Brazilin) për 63 ton ar Portugalisë.

Në vitin 1890 – Në burgun Auburn në Nju Jork, vrasësi William Kemmler bëhet personi i parë që ekzekutohet me karrige elektrike.
Në vitin 1945 – Bomba atomike u hodh në qytetin japonez të Hiroshimës nga aeroplani amerikan B-29 “Enola Gay”.

Në vitin 1965 – Presidenti amerikan Lyndon B. Johnson nënshkruan Aktin e të Drejtave të Votimit që ndalon diskriminimin e votimit kundër pakicave.

Në vitin 1991 – Tim Berners-Lee lëshon skedarë që përshkruajnë idenë e tij për World Wide Web. WWW debuton si një shërbim i disponueshëm publikisht në internet.

Në vitin 2012- Automjeti robotik i NASA-s Curiosity (i quajtur edhe Laboratori i Shkencës së Marsit) u ul në Mars dhe shpejt filloi të transmetojë imazhe të sipërfaqes së planetit.

Leave a Reply