Rocca di Papa, një komunë me 17 mijë banorë në periferi të Romës, është kthyer në një fortesë droge për një bandë kalabrezo-shqiptarësh.

“Xhaxhai” Pëllumb Pacrami, nipi Briken Ndrekës që donte dhe dëshiron të ndiqte gjurmët e tij, Gianfranco Agus i njohur si “plaku”, një grua që e quajti veten “Rosy Abate”, vëllai i “Biondo”, një burrë i bandës Bellocco dhe shtatë persona të tjerë ishin në gjendje të bënin biznes me trafikantët e drogës në Amerikën e Jugut dhe me eksponentë të “Ndrangheta”.

Falë parave të marra nga shitja me pakicë e drogës të furnizuar nga “Ndrangheta” dhe kontakteve të tjera në Amerikën e Jugut, grupi u bë i madh.

Një sistem që kishte lejuar bandën e “xhaxhi” Pëllumbit të pasurohej, ndërsa nipi i tij Briken Ndreka e lavdëronte përmes telefonit.

Grupi kriminal

Gjithsej 12 persona u përfshinë në hetimin Pilot, siç u përmend në akuzë. Në krye të organizatës, në fakt, ishte Pëllumb Pacrami, një kriminel prej shumë kohësh me rrënjë tashmë, bashkë me nipin e tij në Rocca di Papa.

Vetë Briken Ndreka, i përgjuar, shpjegon se si është i sigurt dhe e ka të garantuar importin e drogës së prodhuar në Shqipëri: Agusi “plak” ka tridhjetë vjet që punon dhe nuk shkarkojnë më shumë se 3-4 pako (një kilogram kokainë, sepse nuk kishin besim tek ai).

Xha Pëllumbi në vend të 20-30 pakove, kishte bazë të sigurt”. Siç nënvizohet nga forcat e grupit të shqiptarëve të Elbasanit, të aftë për të importuar 300 kilogramë nga Kolumbia: “Janë shumë të fortë”. Kokaina më pas shitej me pakicë në Romë, gati për t’u rishitur nga shpërndarës të ndryshëm.

Artikulli i plotë këtu.