Kohëzgjatja mesatare e marrëdhënieve seksuale? Është një nga pyetjet më të vështira për t’u përgjigjur. Seksi është një nga çështjet më subjektive. Edhe pse shumë djem kanë kohë rekord, shkenca është përpjekur të klasifikojë një kohë mesatare. Një studim i kohëve të fundit vlerëson një ndryshim nga 33 sekonda në 44 minuta.
Kohëzgjatja mesatare e marrëdhënies: Hulumtimi

5.4 minuta, kjo do të ishte kohëzgjatja mesatare e një raporti seksual. Dritare.net sjell një hulumtim të Universitetit të Utrehtit në Holandë. Në këtë studim kanë marrë pjesë 500 çifte nga e gjithë bota. Çiftet kanë mbajtur një orë me zile pranë tavolinës, duke matur kohën e aktit të tyre.
Studimi arriti në përfundimin se “afati i pasionit” shkon nga 33 sekonda në 44 minuta. Dhe kohëzgjatja mesatare e marrëdhënieve seksuale është vetëm 5.4 minuta. Kjo konsiderohet si koha e nevojshme nevojshme për ejakulimin. Duhet të shprehim mirëkuptim për atë që arrijnë kënaqësinë në 33 sekonda, por shumë admirim për ata që marrin 44 minuta kohë. Hulumtimi “me kohë” u zhvillua vazhdimisht për katër javë.
Prandaj është e qartë se shuma e kohës “normale” është aq, as më shumë e as shumë pak. Por ka edhe rezultate interesante dytësore. Për shembull, përdorimi i kondomit nuk duket të ndikojë në kohën, si dhe prania e spirales.

Gjithashtu nuk kishte dallime në bazë të origjinës gjeografike të çifteve. Me përjashtim të një rasti të një çifti turk. Në këtë rast koha është dukshëm më e shkurtër (3.7 minuta). Një tjetër gjetje e habitshme ishte fakti se sa më i vjetër të ishte çifti, aq më e shkurtër ishte koha e raportit. Kjo demonstron se përvoja nuk çon gjithmonë në rezultate “më të mëdha”.