Ne pergjim pretendohet se EHW me pronar biznesmenin Luan Leka shet sallam te prishur , kurse Conad ushqime te skaduara . AKU duhet te qetesoje qytetaret. 

Ditët e fundit në media janë publikuar disa përgjime që pretendohet se janë të një gazetari të njohur, i cili ndër të tjera thekson aty se ka marrëveshje me rrjetin e supermarketeve Conad si edhe kompaninë EHW, të cilat kanë pronar Luan Lekën, që të mos i sulmojë ato.

Ai tha se në fakt nuk kishte media dhe nuk kishte marrëveshje me këto kompani, por kishte shpjeguar se si funksionon tregu i reklamave në Shqipëri.

Ne pergjim pretendohet se EHW me pronar biznesmenin Luan Leka shet sallam te prishur , kurse Conad ushqime te skaduara . AKU duhet te qetesoje qytetaret.
Ne pergjim pretendohet se EHW me pronar biznesmenin Luan Leka shet sallam te prishur , kurse Conad ushqime te skaduara . AKU duhet te qetesoje qytetaret.

Deklarata

“Bën kontrata me biznesin. Për shembull me EHW-në e këtij që ka Conadin, rrjetin e supermarketeve Conad. Conad-in a e ke parë, atë që ka Conad-in, unë për shembull kam marrëveshje. Kam marrëveshje që unë nuk e sulmoj. Mua më vijnë denoncime, i ka produktet të prishura.

Po ta nxjerr unë 1 herë, 2 herë, 3 herë, ti nuk shkon të blesh më atje. Unë kam marrëveshje që të mos sulmohet…

Në këmbim të marrëveshjes lidh kontratën, kontratë reklamimi quhet. S’kam pse t’i bëj reklamë, thjesht nuk e sulmoj”, dëgjohet në përgjim.

Në lidhje me vërtetësinë e përgjimit dhe pretendimeve aty gazetari ka dhënë shpjegime publikisht, por shqetësues është fakti se si bizneset paguajnë për të blerë heshtjen e mediave me qëllim mos denoncimin e shkeljeve të tyre kur bëhet fjalë për shembull për sallamëra të prishura të EHW apo për produkte të skaduara të Conad, siç pretendohet në përgjim.

Kontrolli

Në përgjim gazetari shprehet se atij i shkonin shumë denoncime për ushqime të skaduara te rrjetit të supermarketeve Conad apo sallamëra të prishura të EHW, por ai nuk i publikonte se kjo kompani paguante për të mos publikuar materiale të tilla.

Mos publikimi i materialeve të tilla nuk përmirëson cilësinë e ushqimeve, por kësaj radhe qytetarët nuk e marrin vesh pasi kompania EHW paguan për të mos bërë lajme.

DHE KJO ESHTE VERTETE SHQETESUESE PER KONSUMATORET!!!! AKU duhet te nderhyje menjehere per te verifikuar cilesine e ushqimeve qe shiten ne Conad dhe te sallamerave te EHW dhe te na tregoje si qendron e verteta!! /Gazeta Jonë

 

 

,

 

Ne pergjim pretendohet se EHW shet sallam te prishur , kurse Conad ushqime te skaduara . AKU duhet te qetesoje qytetaret.