Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme njofton se Shqipëria ka abstenuar rezolutën e Rusisë në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë që kërkonte armëpushim mes Izraelit dhe Hamasit. Ambasadori shqiptar në OKB, Ferit Hoxha shprehet se rezoluta nuk adresonte të gjitha problemet dhe mbi të gjitha dënimin e sulmeve të Hamasit, që i cilëson terroriste.

Sot Shqipëria abstenoi në projekt-rezolutën e paraqitur nga Rusia sepse teksti nuk arriti të trajtonte siç duhet të gjitha çështjet kritike, duke përfshirë dënimin e sulmeve terroriste nga Hamasi. UNSC duhet të bashkohet në dënimin e terrorizmit, të adresojë shumë nevoja urgjente dhe urgjente në terren, duke përfshirë situatën e rëndë humanitare në Gaza dhe mbrojtjen e civilëve kudo” shkruan ministria e Jashtme shqiptare.