Kryeministri Edi Rama shprehet se dy pika karburanti në Tiranë dhe Vlorë janë kapur me shkelje të vendimit të bordit për shitjen e karburantit. Pikat janë gjobitur dhe javën tjetër, thotë më tej Rama, do të futet në fuqi sekuestrimi.

“Sot janë kapur dy pika karburanti në Tiranë dhe Vlorë me faturime mbi çmimin e caktuar për të gjithë. Subjektet janë gjobitur me maksimumin ligjor. Duke nisur nga java tjetër do të hyjë në fuqi sekuestrimi në vend i çdo pike karburanti që ngre qoftë edhe një qindarkë çmimin e shpallur paraprakisht nga Bordi i Administrimit.

Boll i ngre çmimet papushim kriza e shkaktuar nga lufta në Ukrainë, çdo ngritje për fitim në kurriz të popullit do të ndëshkohet siç e kërkon kjo gjendje lufte në tregjet ndërkombëtare” shkruan Rama.