Pretendimet e Vladimir Putinit për neo-nazistët në Ukrainë tregojnë se ai “mund të jetë i aftë për hapa shumë të tmerrshëm”, thotë presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskiy.

Zelensky u pyet për pretendimet e Vladimir Putin se qeveria ukrainase është plot me neonazistë. Ai tha se nuk mund t’i marrë “seriozisht” këto deklarata të Putinit.

Presidenti ukrainas shtoi se Putini është në një flluskë informacioni, por ai theksoi se komentet si kjo nga presidenti rus e shqetësojnë atë për atë që ai është i aftë ta bëjë.

“Unë nuk kam frikë nga asgjë përveç njerëzve, por fakti — fakti është se nëse ai është serioz në lidhje me këtë deklaratë, ai mund të jetë i aftë për hapa shumë të tmerrshëm sepse kjo do të thotë se kjo nuk është një lojë për të, ai beson vërtet në këtë, nëse nuk është një lojë, atëherë ne thjesht do të vazhdojmë të luftojmë kundër saj… Nëse ai mendon se ky është misioni i tij për të pushtuar territor dhe nëse sheh shenja neonazistësh në vendin tonë, atëherë lindin shumë pikëpyetje se çfarë tjetër është në gjendje të bëjë për hir të ambicieve të tij, për hir të misionit të tij”, tha ai.

Zelensky i quajti “shumë të frikshme, shumë të rrezikshme” komentet e Putinit.