Mes mjegullës së luftës, mund të jetë e vështirë të shihet rruga përpara. Këtu janë disa rezultate të mundshme. Shumica janë të zymtë.

1. Luftë e shkurtër

Rusia shton operacionet e saj ushtarake me sulme shkatërruese. Mijëra vdesin, Kievi bie, presidenti i Ukrainës vritet ose arratiset dhe Rusia instalon një regjim kukull pro-Moskës. Ky do të ishte një rezultat i paqëndrueshëm, i prekshëm ndaj kryengritjeve dhe konflikteve të ardhshme.

2. Luftë e gjatë

Ndoshta më shumë gjasa. Ndoshta forcat ruse ngecin, me moral të ulët dhe logjistikë të dobët. Ata mund të luftojnë për të kontrolluar edhe qytetet e pushtuara. Me kalimin e kohës, forcat e Ukrainës bëhen një kryengritje efektive, ndërsa Perëndimi vazhdon të furnizojë me armë. Ndoshta pas shumë vitesh, Rusia përfundimisht largohet.

3. Lufta evropiane

Putini mund të dërgojë trupa në ish-republikat sovjetike si Moldavia dhe Gjeorgjia, që nuk janë pjesë e NATO-s. Ose mund të ketë thjesht llogaritje të gabuara dhe përshkallëzimi. Putini mund të rrezikonte nëse mendonte se kjo ishte mënyra e vetme për të shpëtuar udhëheqjen e tij – nëse përballej me disfatën, ai mund të tundohej të përshkallëzohej më tej.

4. Zgjidhja diplomatike

Duke rënë dakord tashmë për bisedimet – edhe nëse ato nuk kanë bërë shumë përparim – Putin duket se të paktën ka pranuar mundësinë e një armëpushimi të negociuar. Nëse lufta shkon keq për të, Putini mund të gjykojë se vazhdimi është një kërcënim më i madh udhëheqësi sesa poshtërimi për t’i dhënë fund.

5. Putini i rrëzuar

Mund të duket e paimagjinueshme. Megjithatë bota ka ndryshuar ditët e fundit. Nëse lufta është katastrofike për Rusinë, mund të ketë kërcënim të revolucionit popullor. Dhe nëse ata që kanë përfituar nga Putini nuk mendojnë më se ai mund të mbrojë interesat e tyre, një rezultat i tillë mund të mos jetë i pabesueshëm.