Presidenti i SHBA Joe Biden dha një notë optimiste në përmbylljen e fjalimit të tij të parë, duke përmendur përgjigjen e popullit amerikan dhe ligjvënësve ndaj pushtimit rus të Ukrainës si një arsye për të qenë të sigurt përballë një momenti kritik.
Në një fjalim që u përqendrua në luftën në Ukrainë përpara se të kalonte në sfidat e brendshme, Biden tha se populli amerikan është gati për detyrën që ka përpara për të mbajtur botën të bashkuar përballë autokracisë.

Tani është ora, momenti ynë i përgjegjësisë. Testi ynë i vendosmërisë dhe ndërgjegjes, i vetë historisë. Është në këtë moment që karakteri ynë formohet. Qëllimi ynë është gjetur. E ardhmja jonë është farkëtuar,” tha Biden në mbyllje.
“Epo, unë e njoh këtë komb. Ne do të kalojmë provën. Për të mbrojtur lirinë dhe lirinë, për të zgjeruar drejtësinë dhe mundësitë. Ne do të shpëtojmë demokracinë. Sado të vështira kanë qenë këto kohë, unë jam më optimist për Amerikën sot sesa kam qenë. e gjithe jeta ime.”

Biden vuri në dukje se agresioni i Putinit vetëm sa i kishte bërë demokracitë e botës të forconin vendosmërinë e tyre për të kundërshtuar autokracitë në rritje.