Një delegacion i qeverisë kineze është ndaluar të marrë pjesë në vendin ku po qëndron trupi i Mbretëreshës Elizabeth II, raportoi BBC.

Kryetari i Dhomës së Komunave, Sir Lindsay Hoyle refuzoi një kërkesë të tyre për hyrje në Westminster Hall, për shkak të sanksioneve kineze kundër pesë deputetëve dhe dy kolegëve, raportoi fillimisht Politico.

Mbretëresha Elizabeth do të qëndrojë atje deri në funeralin e saj që do të zhvillohet të hënën.

Vitin e kaluar, Kina vendosi ndalime udhëtimi dhe ngrirje të aseteve për nëntë britanikë – përfshirë shtatë parlamentarë, për akuzën e Pekinit për keqtrajtim të myslimanëve ujgurë.

Kjo bëri që ambasadori i Kinës në Mbretërinë e Bashkuar të ndalohej nga Parlamenti – një veprim i cili tani është shtrirë tek një delegacion që dëshironte të bënte nderimet e tyre në shtetin e Mbretëreshës Elizabeth.

Marrëdhëniet MB-Kinë janë tashmë të tensionuara dhe ky ndalim nuk ka gjasa të ndihmojë.
Megjithatë, nënkryetari i Kinës pritet të marrë pjesë në funeralin shtetëror të së hënës, i cili do të mbahet përballë Parlamentit në Westminster Abbey.

Leave a Reply