Kanë dalë pamjet e para nga operacioni i shpëtimit të emigrantëve që mbetet në mes të Kanalit Anglez në tentativë për të shkaur në Mbretërinë e Bashkuar.

Incidenti ka ndodhur rreth orën 3 të mëngjesit, ndërsa operaconi ka nisur rreth një orë më pas.

Në pamje shihen emigrantët të cilët janë të veshur me jelekëte shpëtimit, ndërsa gomonia duket e çarë.

Mësohet se 43 persona janë shpëtuar dhe po luftojnë me jetën, ndërsa të paktën 3 kanë humbur jetën.