Princ Harry dhe Meghan Markle kanë lajmëruar dy herë brenda 12 ditëve policinë pasi shtëpia e tyre në SHBA është tentuar të vidhet.

Sipas The Sun, në momentin e dhënies së alarmit, në të dyja rastet, çifti dhe dy fëmijët e tyre Archie, tre, dhe Lilibet një vjeç, besohej se ishin në shtëpinë e tyre në Montecito.

Të dhënat e policisë së Santa Barbara tregojnë se policët vrapuan drejt shtëpisë 11 milionë dollarëshe në përvjetorin e martesës së çiftit, më 19 maj, në orën 17:44 për të raportuar një shkelës. Ata iu përgjigjën një alarmi të dytë ndërhyrës më 31 maj në orën 15:21, vetëm disa orë përpara se Harry dhe Megha të kapnin një avion privat në Britani për Jubileun Platinum të Mbretëreshës.

Frika e sigurisë në Kaliforni vijnë pasi Harry, 37 vjeç, fitoi lejen për të paditur Ministrinë e Brendshme, duke pretenduar se nuk ndihet i sigurt në MB pasi truprojat e tij të financuar nga taksapaguesit u hoqën. Princi Harry nisi veprimet ligjore shtatorin e kaluar duke bërë thirrje për një rishikim gjyqësor pasi siguria e tij në Mbretërinë e Bashkuar u tërhoq.

Në SHBA, ata kanë punësuar ish- truprojen e ish-Presidentit Barack Obama, Christopher Sanchez dhe ish-shefin e sigurisë së Michael Jackson, Alberto Alvarez.

Të dhënat e policisë tregojnë se ka pasur gjashtë thirrje alarmi sigurie në shtëpinë e tyre në SHBA në 14 muajt e fundit. Të dyja telefonatat në maj u regjistruan si “shkelës”, “krime pronësie” dhe “rrethana të dyshimta”.