Të jetosh shëndetshëm më shumë se sa me një regjim të rregullt ushqimor ka të bëjë me një stil të ekuilibruar jetese. Ju duhet të ndiqni çdo ndryshim në trupin tuaj e të plotësoni të gjitha kërkesat e organizmit. E nëse deri këtu jemi në rregull, e pretendoni që bëni zgjedhjet e duhura, ndoshta moment kur konsumoni ushqime të caktuara nuk është i duhuri. Më poshtë do të japim listën e ushqimeve që (s)duhen ngrënë me stomakun bosh.
Çfarë duhet të shmangni me një stomak bosh?

Domatet

Përmbajnë vitamin C dhe acid tannic që do të rrisin aciditetin në stomak duke zhvilluar ulcerat gastrike.

Kosi

Bakteret e acidit laktik në kos janë të paefektshëm për shkak të aciditetit të lartë të stomakut në mëngjes.
Kjo do të thotë që ju do të përfitoni shumë më pak nga kosi nëse e hani në mëngjes.

Sheqeri

Sheqeri i përpunuar mund të dëmtojë mëlçinë. Mundohuni ta shmangni sa më shumë dh eta zëvendësoni ne fruta apo ushqime që ju ufrojnë sheqerin natyral.

Bananet

Bananet përmbajnë magnez dhe kalium, që mund të çojë në një çekuilibër të gjakut, nëse ju e konsumoni me stomak bosh.

Alkool, çaj dhe kafe

Kafeja në mëngjes do të rrisë aciditetin në stomak. Mbani në mend se stomaku juaj në mëngjes është acid nga natyra.
Nëse ju pini kafe do të zhvilloni një mjedi perfekt për urth dhe dispepsi. E njëjta gjë vlen dhe për çajin.