Kos, nje filxhan çaj apo lëng portokalli, këto duket se janë ushqimet kryesore të vaktit të mëngjesit, por, faktikisht një pjesë e mirë e tyre mund ta dëmtojnnë stomakun bosh në mëngjes. Living ka përgatitur një listë të ushqimeve që nuk duhen dhe atyre të domosdoshme për t’u konsumuar në mëngjes.

1-Karamelet.. Ngrënia e tyre në mëngjes rrit ndjeshëm nivelin e sheqerit në sasi të bollshme. Më kalimin e kohës kjo do të shkaktojë diabetin.

2-Kosi dhe nënproduktet e tjera të qumështit..Nëse hani kos kur e keni totalisht stomakun bosh atëherë acidi hidroklorik i formuar në stomak, do të vrasi bakteret laktike. Kështu që përdorimi I nënëprodukteve të qumështit në mëngjes ka pak benefite për trupin tuaj.

3-Dardha.. Fibrat përbërëse të dardhas mund të dëmtojnë membranën mukotike të stomakut nëse jemi ende pa ushqim.

4-Domatet- Bëjnë pjesë te ushqimet e ndaluara në mëngjes pasi kanë një nivel të lartë të acidit tanik I cili rrit ndjeshëm nivelin e aciditetit të stomakut. Kjo gjendje mund të shkaktojë dhe ulcër gastrike.

5- Kastraveci dhe perimet e tjera të gjelbërta..Perimet e gjelbërta janë të pasura me amino acide. Konsumimi I tyre me në stomak bosh do të shkaktonte djegje në zemer, dhembje të muskujve abdominal.

6-Bananet…Nëse konsumamoni banana ende pa ngrënë gjë, atëherë do të rritet menjëherë niveli i magnesit duke shkaktuar probleme me zemrën.

6-Lëngu i portokallit ..Agrumet përmbajnë aciditet të lartë. Kështu që konsumimi I tyre në orët e para të mëngjesit rrit ndjeshëm rrezikun ndaj ulcerës gastrike.

Cfarë duhet të hamë ??

1-Dirthërat- Ndimojnë në eleminim e toksikeve dhe normalizojnë mikroflorën në stomak.

2-Tabletat e grurit- Dy tableta të tilla ndimojnë në rritjen e vitaminës E dhe fitojmë 10% e acidit folic që I duhet patjetër djetës tonë ditore.

3- Vezët- Sipas studimeve ngrënia e vezës në mëngjes ndimon në eleminimin e disa kalorive të panevojshme gjatë ditës.

4-Buka me fara lini dhe pa maja- Karbohidratet në bukë janë të domosdoshme për trupin tuaj.Koha më e mirë për ta përdorur është mëngjesi i herët.

5-Arrat- Arrat e ngrëna në mëngjes normalizojnë nivelin e pehashit në stomak.

6-Mjalti- Mjalti ndimon në zgjimin e trupit tuaj në mëngjes, rrit energjin, ndimon në aktivizimin normal të trurit. Si dhe rrit hormonin e serotonit.

Leave a Reply