Presidenti ukrainas dëshiron një forcë paqeruajtëse të OKB-së në vendin e tij

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i bëri thirrje Bashkimit Evropian që të mbështesë zhvillimin e një force paqeruajtëse të OKB-së në vendin e tij, ndërsa liderët 27-vjeçarë u takuan në Bruksel.

Ai e bëri thirrjen përmes një postimi në platformën Telegram.

Ai përsëriti gjithashtu thirrjen e tij që Rusia të përjashtohet nga rrjeti i pagesave SWIFT dhe për një embargo ndaj naftës dhe gazit të eksportuar nga Moska.

Ai bëri thirrje që Ukraina të ofrojë “ndihmë ushtarake” për Evropën, me “armë dhe municione”, dhe që Këshilli Europian “të mbështesë” zhvillimin e një “misioni paqeruajtës të OKB-së”. Duhet veprim urgjent, këmbënguli ai.

Udhëheqësit e BE-së ranë dakord në një samit urgjent të enjten për të vendosur një paketë të re sanksionesh ndaj Rusisë.