Meghan Markle është paditur nga motra e saj për 75,000 dollarë për narrativën ‘e rreme’ që ajo tregoi për një histori ‘rreckash për pasuri’ gjatë bisedës së saj me Oprah Winfrey.

Në një dokument gjyqësor, Samantha pretendon se Dukesha e Sussex-it nisi një ‘fushatë të paramenduar për të shkatërruar’ reputacionin e saj dhe të babait të saj.

Ajo pretendon se motra e saj u përpoq të prishte besueshmërinë e tyre në mënyrë që ‘ata të mos mund të ndërhynin ose të kundërshtonin narrativën e rreme dhe historinë e jetës përrallë të sajuar nga e pandehure’.

Ajo gjithashtu pretendon se Meghan gënjeu kur pretendoi se “në thelb e rriti veten nga varfëria virtuale” dhe nga 13 vjeç duhej të merrte punë me paga të ulëta për të “ia dalë mbanë”.

Deklaratën e Meghan e quajti “një libër gënjeshtrash”.

Avokati i Sussex-it iu kundërpërgjigj padisë, duke pretenduar se ishte ‘e pabazë’ dhe ata do t’i kushtonin ‘vëmendjen minimale të nevojshme’.

Çështja e shpifjes, e paraqitur në Tampa, Florida, është beteja e fundit gjyqësore në të cilën gjendet Meghan dhe një tjetër grindje publike me familjen e saj.