Sekretari i Përgjishëm i NATO-s  Jens Stoltenberg ditën e sotme ka dalë ne një konferencë urgjente për nisjen e pushtimit rus në Ukrainë.

“Kemi rritur prezencën tonë në zonën lindore. Retorika kërcënuese e Rusisë një normalitet i ri. Ky është një sulm i qëllimshëm, gjakftohtë”- tha shefi i NATO-s.

Jens Stoltenberg thotë se Rusia ka nisur sulme ajërore dhe raketore, me forcat tokësore dhe forcat speciale qe po përparojne nga shumë drejtime duke goditur infrastrukturën ushtarake të Ukrainës dhe qendrat kryesore urbane.

“Liderët e Rusisë do të mbajnë përgjegjësi të plotë për veprimet e tyre të pamatura dhe jetët e humbura”, thekson Jens Stoltenberg.