Është ndarë nga jeta motra e Bilal Xhaferit, Antika Hoxha.

Antika Hoxha me një këmbëngulje të jashtëzakonshme, pas vitit 1991 solli nga SHBA eshtrat shkrimtarit Bilal Xhaferi për tu prehur në Atdhe, aty ku sot ndodhet edhe shtatorja e Bilal Xhaferit në Bulevardin e Sarandës.

Gjithashtu ajo rindërtoi shtëpinë e Bilal Xhaferit në Ninat, për ta shndërruar në muze dhe një destinacion turistik dhe kulturor.

Me pikellim te thelle familja njofton miqte dhe dashamiresit se me 21.04.2023 u nda nga jeta e shtrenjta jone Antika Hoxha.Varrimi i te ndjeres behet diten e shtune ora 11:00 ne fshatin e saj Ninat.