Papa Benedikti XVI është ndarë nga jeta në moshën 95-vjeçare. Sipas BBC ai mbylli sytë në rezidencën e tij në Vatikan.

Benedikti XVI drejtoi kishën katolike për më pak se tetë vite deri në vitin 2013 dhe u bë Papa i parë që dha dorëheqjen, që prej vitit 1415
Benedikti i kaloi vitet e tij të fundit në manastirin Mater Ecclesiae brenda mureve të Vatikanit.

Të mërkurën, Papa Françesku i bëri thirrje nga Vatikani që qytetarët të luteshin për shëndetin e Benediktit XVI, pasi ai ishte u sëmurë.

I lindur Joseph Ratzinger në Gjermani, Benedikti ishte 78 vjeç kur në vitin 2005 u bë një nga Papët më të vjetër, të zgjedhur ndonjëherë.