Kanceri i stomakut në fazën e hershme (kanceri i stomakut) rrallë shkakton simptoma. Në vendet ku kontrolli për kancerin e stomakut nuk është rutinë, siç janë Shtetet e Bashkuara, shumica e kancereve të stomakut nuk gjenden derisa bëhen mjaft të mëdha ose janë përhapur jashtë stomakut.

Kur kanceri i stomakut shkakton shenja dhe simptoma, ato mund të përfshijnë:

Oreks i dobët

Humbje peshe (pa u përpjekur)

Dhimbje barku

Siklet i paqartë në bark, zakonisht mbi kërthizë

Ndjeheni të ngopur pasi keni ngrënë vetëm një vakt të vogël

Urthi ose dispepsi

Marrje mendsh

Të vjella, me ose pa gjak

Ënjtje ose grumbullim i lëngjeve në bark

Gjak në jashtëqitje

Ndjeheni të lodhur ose të dobët, si rezultat i pakësimit të qelizave të kuqe të gjakut (anemi)

Zverdhja e lëkurës dhe e syve (verdhëza), nëse kanceri përhapet në mëlçi

Shumica e këtyre simptomave kanë më shumë gjasa të shkaktohen nga gjëra të tjera përveç kancerit të stomakut, të tilla si një infeksion viral ose një ulçerë. Disa nga këto simptoma mund të shkaktohen edhe nga lloje të tjera kanceri. Por personat që kanë ndonjë nga këto probleme, veçanërisht nëse ato nuk largohen ose përkeqësohen, duhet të vizitojnë një mjek në mënyrë që të gjendet shkaku dhe të trajtohet, nëse është e nevojshme.