Punonjësit e stafit të Clarence House të Mbretit Charles III janë alarmuar për largimin e mundshëm të tij pasi zyrat e tij dhe të Mbretëreshës Camilla lëvizin në Pallatin Buckingham pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth, raporton The Guardian.

Të hënën, dhjetëra punonjës duke përfshirë sekretarët privatë, ekipin e komunikimit, stafin e familjes dhe zyrën e financave nga Clarence House iu dha njoftimi për tepricë gjatë një shërbimi për monarkun e ndjerë në Katedralen e Shën Giles në Edinburg, Skoci, sipas raportit. .

Stafi u informua se ata mund të humbnin punën e tyre me anë të një letre nga ndihmësi kryesor i mbretit, Sir Clive Alderton.

“Ndryshimi i rolit për drejtuesit tanë do të nënkuptojë gjithashtu ndryshim për familjen tonë. Portofoli i punës së ndërmarrë më parë në këtë familje që mbështet interesat personale të ish Princit të Uellsit, aktivitetet e mëparshme dhe operacionet shtëpiake nuk do të kryhet më, dhe familja në Clarence House do të mbyllet.

Prandaj pritet që nevoja për postet e bazuara kryesisht në Clarence House, puna e të cilit mbështet këto zona, nuk do të jetë më e nevojshme”, thuhej në letrën e Alderton, parë nga The Guardian.