Sipas mediave italiane, 7 nga personat e arrestuar janë shtetas shqiptarë, 2 kolumbianë, 1 domenikan dhe pjesa tjetër shtetas italianë. Një pjesë e të arrestuarve janë pjesë e këtij grupi kriminal që vepron në Genova që prej vitit 2014, ndërsa ka lidhje në disa shtete në Amerikën Latine, si Panama, Kolumbi dhe Venezuelë.

Grupi drejtohej nga Gabriele Puleo, i cili kishte një rrjet kontaktesh me organizatat e trafikut të drogës në Amerikën e Jugut edhe pas arrestimit të tij më 7.10.2015 pas sekuestrimit të një sasie të konsiderueshme kokaine. Dyshohet se Puleo e ka vazhduar aktivitetin e tij kriminal edhe nga burgu, pikërisht përmes aplikacionit SKY ECC.

Grupi dyshohet se ka dërguar drejt Italisë, nga Kolumbia, Republika Domenikane dhe Panama, një total prej 670 kilogramësh kokainë, që kapin një vlerë në treg prej 25 milionë eurosh.

Disa prej anëtarëve të grupit u janë gjetur armë të ndryshme, si: 2 pistoleta model Smith & Wesson, 1 granatë dore M75; 1 modalitet i armës Zastava M56 kal. 7.62x25mm (tokarev); 2 pushkë sulmi Zastava mod. M70 kal. 7.62×39 mm, riprodhimet e më të njohurit AK-47 (Kalashnikov), pistoleta gjysmë automatike Beretta cal. 9, 1 revole Smith & Wesson cal. Mod pistoletash 38SP të markës Colt. 1911 kal. 45 ACP dhe Beretta mod. 70 kalori. 7.65.