Kushtet e mira të motit, erëra të dobëta në dete dhe rritje graduale e temperaturës priten në ditët në vijim, sipas të dhënave të fundit të parashikimit të meteorologëve. Arsyeja është përhapja e fushave me presion të lartë dhe masave të ngrohta të gazit në Mesdheun Qendror dhe Lindor.

Deri të shtunën 17/09 nuk priten fenomene të theksuara ndërsa erërat në dete nuk do të kalojnë 5 me 6 Bofort deri të mërkurën 14/09 dhe më pas 4 me 5 Beaufort.

Nga dita e sotme pritet një rritje e ndjeshme graduale e temperaturës, e cila do të arrijë kulmin të shtunën më 17/09, ku në disa vende do të kalojë 30 gradë Celsius.