Policia, 600 milion lekë për makina, oligarku Agron Papuli fërkon duart

Drejtoria e Përgjithshme e Policisë ka hapur thesin duke kërkuar të blejë 23 makina akull të reja me një çmim rreth 600 milion lekë me TVSH.

Sipas dokumenteve të siguruara nga Gazeta Jonë, tenderi është shpallur në fillim të këtij muaji nga Agjencia e Blerjeve të Përqendruara në varësi të Ministrisë së Brendshme.

Policia, 600 milion lekë për makina, Agron Papuli fërkon duart
Policia, 600 milion lekë për makina, Agron Papuli fërkon duart

Mësohet se makinat që do të blihen do të jenë me zero kilometra dhe 10 prej tyre janë të kategorisë SUV, pra fuoristradë.

Drejtoria e Policisë e ka ndarë tendering në dy lote. Loti i parë parashikon pikërisht blerjen e 10 automjeteve tip SUV për Policinë e Shtetit me një fond limit rreth 300 milion lekë me TVSH, kurse Loti II parashikon blerjen e 13 makinave të kategorive “Hatchback” dhe “Sedan” për përdorim të përditshëm të efektivëve të policisë.

Policia, 600 milion lekë për makina, Agron Papuli fërkon duart
Policia, 600 milion lekë për makina, Agron Papuli fërkon duart

Ofertuesit do të kenë kohë që të dorëzojnë dokumentet e tyre deri në 4 prill, ndërsa mbetet për t’u parë nëse do të ketë garë pasi deri më tani, Agron Papuli, pronari i Classic shpk ka qenë një ndër biznesmenët e preferuar në rastet kur është bërë fjalë për tenderë makinash sidomos për Policinë e Shtetit.

LOTI I SPECIFIKIMET TEKNIKE PER BLERJE AUTOVETURE ME TERHEQJE 4×4

Lloji : Fuoristrade 4×4 , Motori:

 1. Lënda djegëse
 2. Fuqia motorike
 3. Konsumi i karburantit të kombinuar:
 4. Cilindrata

Transmisioni:

 1. Kutia e shpejtësisë (Kambio)
 2. Shpejtësia maksimale mjetit
 3. Tërheqja

Përmasat e fuoristradës:

 1. Gjatësia
 2. Gjerësia (pa pasqyrat)
 3. Lartësia
 4. Distanca aksiale
 5. Lartesia nga toka

Gabina: -Numri i dyerve

-Numri i vendeve

Sistemi i drejtimit:

Me sistem drejtimi në krahun e majtë me asistencë hidraulik/elektrike

Ngjyra :

E diskutueshme ne momentin e lidhjes se kontrates

Klasifikimi mjedisor:

 1. Klasifikimi mjedisor: min euro 6,

Aksesorë shtesë:

 1. ABS – sistem antibllokues,
 2. ESP – Programi elektronik i stabilitetit
 3. Ajër i kondicionuar
 4. Disqe Celiku
 5. Radio MP3/USB,
 6. Pasqyrat e jashtme me me rregullim manual ose elektrik,

Max 1.5 litra

Nafte
Min 110 Kf
Max. 4.9 litra për 100 km.

Max 1490 ç

Manuale/Automatike Min 160 km/orë.
Me rrota aktive 4×4.

Min 4340 mm. Min 1800 mm. Min 1690 mm. Min 2670 mm.

Min 215 mm.

Min 5 Min 4+1

 1. Funksioni start/stop, për motorrin,
 2. Xhamat e dyerve të para me komandim elektrik,
 3. Mbyllje qëndrore me pult,
 4. Rregjistrim lartësie për timonin,
 5. Xhami i mbrapëm me ngrohje,
 6. Airbag para & anesor,
 7. Sinjalizues për presionin e gomave,
 8. Gomë rezerve normale.
 9. Komplet i veglave të drejtuesit të mjetit,
 1. Kërkesa të përgjithshme
  1. Të ofrojë mjet rrugor të kërkuar në përshkrimet e autoritetit kontraktor.
  2. Mjetet rrugore që do të përfitohen nga kjo kontratë të jenë të prodhuara në vendet e Bashkimit Europian ose të jenë të prodhuara për përdorim në vendet e BE, (kjo

të vërtetohet me çertifikate origjine)

  1. Mjetet të jenë të pajisura me Certifikate Komformiteti COC
  2. Mjetet rrugore të kenë garanci jo më pak se 3 vjet ose 100.000 km. (Garancia të

jetë e shoqëruar me normën ( km) që do të ndërrohet vaji, çmimet e lubrifikatit,

filtrave dhe pjesëve të këmbimit që do të zëvendësohen brenda afatit të garancisë).

  1. Mjetet duhet të jenë të reja dhe të pa përdorura.
  2. Mjetet të jenë prodhim i dy viteve të fundit.
  3. Afati i lëvrimit jo më shumë së 60 (gjashtëdhjetë) ditë nga nënshkrimi i kontratës.
 1. Kërkesa të veçanta
  1. Mjeti të shoqërohet me katalog mirembajtjeje, preferohet i perkthyer ne shqip.
  2. Ofertuesi të jetë i pajisur me autorizimin e prodhuesit i cili duhet të jetë pjesë e

dokumentave të tenderit.

LOTI II SPECIFIKIMET TEKNIKE PER BLERJE MJETE TRANSPORTI AUTOVETURA KOMERCIALE

 1. Specifikime teknike për autoveture tip “Hatchback”

Motori:

– Lënda djegëse
– Fuqia motorike
– Cilindrata
– Omologimi
– Konsumi i kombinuar për 100km
– Normat e emetimit të CO2 të jenë brenda normave të BE-së

Transmisioni:

-Kutia e shpejtësisë (Kamio) -Shpejtesia maksimale -Terheqja

Sistemi i drejtimit:

– Elektrik/Hidraulik
– Timon i rregullueshëm ne krahun e majtë.

Kabina:
-Numri i dyerve -Numri i vendeve -Distanca aksiale -Lartësia nga toka

Aksesorë;

Automatike/Manuale. Min 160 km/orë. 2×4.

5
Min 4
Min 2400 mm. Min 135 mm.

Benzinë.
Min 55 Kë/ 75 kf. Min 875 cm3
Euro 6
Max 6.5 litra /100km.

 • –  Ajër i kondicionuar
 • –  Min Radio MP3/USB,
 • –  Pasqyrat e jashtme me me rregullim manual ose elektrik,
 • –  Funksioni start/stop, për motorrin,
 • –  Xhamat e dyerve të para me komandim elektrik,
 • –  Xhami i mbrapëm me ngrohje,
 • –  Airbag para & anesor,
 • –  Sinjalizues për presionin e gomave,
 • –  Gomë rezerve normale.
 • –  Komplet i veglave të drejtuesit të mjetit,
 • –  Sistemi elektrik 12V, si dhe të jetë konform normave të CE.
 • –  Ngjyra e diskutueshme
 • –  Mbyllje e centralizuar e dyerve, komandim në distancë.
 • –  Normat e emetimit të CO2 në ambjent, Min (Euro 6).
 1. Kërkesa të përgjithshme
 1. Të ofrojë mjet rrugor të kërkuar në përshkrimet e autoritetit kontraktor.
 2. Mjetet rrugore që do të përfitohen nga kjo kontratë të jenë të prodhuara në vendet e Bashkimit Europian ose të jenë të prodhuara për përdorim në vendet e BE, (kjo

të vërtetohet me çertifikate origjine)

 1. Mjetet të jenë të pajisura me Certifikate Komformiteti COC
 1. Mjetet rrugore të kenë garanci jo më pak se 3 vjet ose 100.000 km. (Garancia të jetë e shoqëruar me normën ( km) që do të ndërrohet vaji, çmimet e lubrifikatit, filtrave dhe pjesëve të këmbimit që do të zëvendësohen brenda afatit të garancisë).
 2. Mjetet duhet të jenë të reja dhe të pa përdorura.
 3. Mjetet të jenë prodhim i dy viteve të fundit.
 4. Afati i lëvrimit jo më shumë së 60 (gjashtëdhjetë) ditë nga nënshkrimi i kontratës.
 1. Kërkesa të veçanta
 2. Mjeti të shoqërohet me katalog mirembajtjeje, preferohet i perkthyer ne shqip.
  2. Ofertuesi të jetë i pajisur me autorizimin e prodhuesit i cili duhet të jetë pjesë e

dokumentave të tenderit.

 1. Specifikime teknike për autoveture tip “Sedan”

Motori:

-Lënda djegëse -Fuqia motorike -Numri i cilindrave – Omologimi

Naft
Min 115 KF
Min 4.
Euro 6
Max 6 litra /100km.

– Konsumi i kombinuar për 100km
– Normat e emetimit të CO2 të jenë brenda normave të BE-së

Transmisioni:

-Kutia e shpejtësisë(Kamio) -Shpejtësia maksimale mjetit -Tërheqja

Lloji i autovetures:

Përmasat e autoveturës:

-Gjatësia -Gjerësia -Lartësia

Sistemi i drejtimit:

– Elektrik/Hidraulik
– Timon i rregullueshëm ne krahun e majtë.

Gabina:
-Numri i dyerve -Numri i vendeve

Aksesorë;
– Ajër i kondicionuar

Automatik/Manuale. Min 180 km/orë. Me rrota aktive 2×4.

Sedan

Min 4400 mm. Min 1700 mm. Min 1400 mm.

Min 4 4+1

 • –  Min Radio MP3/USB,
 • –  Pasqyrat e jashtme me me rregullim manual ose elektrik,
 • –  Funksioni start/stop, për motorrin,
 • –  Xhamat e dyerve të para me komandim elektrik,
 • –  Xhami i mbrapëm me ngrohje,
 • –  Airbag para & anesor,
 • –  Sinjalizues për presionin e gomave,
 • –  Gomë rezerve normale.
 • –  Komplet i veglave të drejtuesit të mjetit,
 • –  Sistemi elektrik 12V, si dhe të jetë konform normave të CE.
 • –  Ngjyra e diskutueshme
 • –  Mbyllje e centralizuar e dyerve, komandim në distancë.
 1. Kërkesa të përgjithshme
  1. Të ofrojë mjet rrugor të kërkuar në përshkrimet e autoritetit kontraktor.
  2. Mjetet rrugore që do të përfitohen nga kjo kontratë të jenë të prodhuara në vendet e Bashkimit Europian ose të jenë të prodhuara për përdorim në vendet e BE, (kjo

të vërtetohet me çertifikate origjine)

  1. Mjetet të jenë të pajisura me Certifikate Komformiteti COC
  2. Mjetet rrugore të kenë garanci jo më pak se 3 vjet ose 100.000 km. (Garancia të

jetë e shoqëruar me normën ( km) që do të ndërrohet vaji, çmimet e lubrifikatit,

filtrave dhe pjesëve të këmbimit që do të zëvendësohen brenda afatit të garancisë).

  1. Mjetet duhet të jenë të reja dhe të pa përdorura.
  2. Mjetet të jenë prodhim i dy viteve të fundit.
  3. Afati i lëvrimit jo më shumë së 60 (gjashtëdhjetë) ditë nga nënshkrimi i kontratës.
 1. Kërkesa të veçanta
 • –  Mjeti të shoqërohet me katalog mirembajtjeje, preferohet i perkthyer ne shqip.
 • –  Ofertuesi të jetë i pajisur me autorizimin e prodhuesit i cili duhet të jetë pjesë e dokumentave të tenderit. /Gazeta Jonë