Partia Socialiste ka vendosur që të mbajë në gjirin e saj deputetin Ornaldo Rakipi, babai i të cilit u shpall non grata nga SHBA, nën akuzën e fortë të korrupsionit zgjedhor, dhe blerjes së votave me metoda destabilizuese.

Por pavarësisht pretendimeve të ngritura nga SHBA, për socialistët, përgjegjësia është personale, dhe në diskutimin me dyell të mbyllura në mbledhje, ata vendosën që Rakipi të mos përjashtohej.

Mësohet se vendimi është marrë me shumicën e votave të deputetëve socialistë, ndërkohë që një prej atyre që ka kërkuar përjashtimin e Rakipit është kreu i grupit parlamentar, Taulant Balla.

Ai është shprehur se PS nuk mund të mbajë dy standarde në raport me SHBA-të.

Njoftimi i DASH për Rakipin:

Aqif Rakipi (Rakipi) është një ish-deputet famëkeq nga Elbasani, Shqipëri, i cili ka ndikim të dëmshëm dhe destabilizues në proceset politike në Shqipëri. Grupe të shumta të krimit të organizuar (GKO) në Shqipëri kanë ofruar para, dhurata ose premtime për vende pune apo lëshime në këmbim të votave për partinë e tyre të preferuar politike.

Rakipi ka qenë prej kohësh i përfshirë në krimin e organizuar dhe është i lidhur ngushtë me një Grup Krimi të Organizuar, brenda të cilit ai ka ushtruar ndikim politik, përfshirë edhe përmes korrupsionit.

Aqif Rakipi (Rakipi) është një ish-deputet famëkeq nga Elbasani, Shqipëri, i cili ka ndikim të dëmshëm dhe destabilizues në proceset politike në Shqipëri. Grupe të shumta të krimit të organizuar (GKO) në Shqipëri kanë ofruar para, dhurata ose premtime për vende pune apo lëshime në këmbim të votave për partinë e tyre të preferuar politike. Rakipi ka qenë prej kohësh i përfshirë në krimin e organizuar dhe është i lidhur ngushtë me një Grup Krimi të Organizuar, brenda të cilit ai ka ushtruar ndikim politik, përfshirë edhe përmes korrupsionit.

Aqif Rakipi (Rakipi) është një ish-deputet famëkeq nga Elbasani, Shqipëri, i cili ka ndikim të dëmshëm dhe destabilizues në proceset politike në Shqipëri. Grupe të shumta të krimit të organizuar (GKO) në Shqipëri kanë ofruar para, dhurata ose premtime për vende pune apo lëshime në këmbim të votave për partinë e tyre të preferuar politike. Rakipi ka qenë prej kohësh i përfshirë në krimin e organizuar dhe është i lidhur ngushtë me një Grup Krimi të Organizuar, brenda të cilit ai ka ushtruar ndikim politik, përfshirë edhe përmes korrupsionit.