Presidenti rus Vladimir Putin në një bisedë më thënë homologut të tij francez Emmanuel Macron, deklaroi se qëllimet e operacionit të Rusisë në Ukrainë.

Ai tha se çmilitarizimi i saj dhe statusi neutral do të arrihen. Dyshja ndanë një telefonatë 90 minuta më herët të enjten.

Putin tha se çdo përpjekje e Kievit për të vonuar negociatat do të rezultonte në shtimin e Moskës në listën e kërkesave të saj.