Trupat ruse po përpiqen të “mbështjellin” forcat ukrainase në lindje të vendit dhe “të anashkalojnë” qytetin jugor të Mykolaiv ndërsa ata përparojnë nga Krimea në perëndim drejt Odessa, tha të dielën Ministria e Mbrojtjes e Britanisë në vlerësimin e saj të fundit të inteligjencës.

“Forcat ruse po përpiqen të mbështjellin forcat ukrainase në lindje të vendit ndërsa ato përparojnë nga drejtimi i Kharkiv në veri dhe Mariupol në jug”, tha ministria.

“Rusia po paguan një çmim të lartë për çdo avancim pasi Forcat e Armatosura të Ukrainës vazhdojnë të ofrojnë rezistencë të vendosur në të gjithë vendin”.