Më 3 mars, Stepan, i cili jetonte në Kharkiv, qyteti i dytë më i madh i Ukrainës, bëri një postim duke bërë thirrje për paqe. Deri më 16 mars, llogaria e Stepan-it ishte bosh. Të gjithë menduan se maçoku nuk do ia dilte mbanë, mirëpo e kundërta ndodhi.

Kujdestari i maçokut siguroi ndjekësit e Stepan-it se ata janë shumë mirë. Ata u larguan nga Ukraina dhe ndodhen të strehuar në Francë. Madje, ai ka postuar disa foto të Stepan-it, të cilat tregojnë qartë frikën që ndjen kotelja.

“Më 24 shkurt, herët në mëngjes kemi fjetur në shtëpi. Në orën 5 të mëngjesit u dëgjua një shpërthim, as që e kuptova se çfarë ishte”, shkruan ai dhe shtoi: “Pas një kohe, pas gjysmë ore, ka pasur shpërthime të tjera, xhamat po dridhen. Unë u hodha dhe kuptova se diçka e tmerrshme po ndodhte!”