Zyra e prokurorit të Szczecin në Poloni ka ngritur akuzën kundër 12 anëtarëve të një grupi trafiku droge. Droga trafikohej, ndër të tjera, duke përdorur aeroplanë dhe kamionë. Një nga të pandehurit është Marek A. me pseudonimin “Kaczy Proceder” dhe Krzysztof T. pseudonimi “Kris”. Hetimi në lidhje me bandën e drogës ka vijuar që nga qershori i vitit 2021.

Në atë kohë, piloti dhe instruktori mbërritën në aeroportin Zielona Góra. Në aeroplanin e tyre u zbuluan sasi të konsiderueshme marijuane. Tashmë gjatë hetimeve dolën në dritë detaje të mëtejshme të praktikës. Grupi kontrabandonte drogë kryesisht nga Spanja duke përdorur avionë të lehtë dhe kamionë. Marrësit ishin në Poloni, por edhe në Gjermani. Transporte të paligjshme organizoheshin edhe nga Holanda, ku importohej kokainë.

Marijuana sillej nga Spanja ndërsa kokaina nga Kili. Për më tepër, grupi kishte plane ambicioze për të zhvilluar më tej aktivitetet e tij kriminale. Hetuesit zbuluan se banda kishte organizuar plantacionin e saj të marijuanës në Spanjë dhe ata gjithashtu u përpoqën të blinin kokainë në Kili.

“Në një periudhë të shkurtër kohore, autorët trafikuan afërsisht 2 ton e 722 kg marijuanë, 310 kg hashash, 5 kg kokainë dhe kishin planifikuar të trafikonin 100 kg kokainë nga Kili në Amerikën e Jugut në Holandë dhe më pas në Poloni, duke arritur një fitim prej Mbi 41 milionë PLN.

Grupi drejtohej ndër të tjera nga Krzyszof T. alias “Kris”, Marek A. alias “Kaczy Proceder”. Të dy ishin aktivë edhe në një klub të njohur motoçikletash në Poznań. Në praktikë nuk u përfshinë vetëm polakët, por ndër të tjera edhe spanjollë, shqiptarë dhe gjermanë. Për krime që lidhen me trafikun e drogës, ata përballen me 15 vjet burg./