Statistikat e fundit sa i përket kuzhinës kanë nxjerrë në pah se shqiptarët janë të tretët në Europë për konsumin vjetor të orozit për kokë.

Sipas këtyre treguesve, çdo shqiptar konsumon mesatarisht 12.3 kilogram oriz në vit duke u renditur të tretët pas turqve me 15.8 dhe portugezëve me 16.1. Në Shqipëri orizi përdoret kryesisht për të bërë pilaf.

Ndërkohë, popujt me konsumin më të ulët të orizit janë serbët, malazezët dhe zviverjanët.

Leave a Reply