Disa njerëz mendojnë se masturbimi para seksit mund t’i ndihmojë ata në performancë.

Masturbimi vërtet mund t’ju bëjë të keni performancë më të gjatë, por nuk ka asnjë mënyrë për ta garantuar këtë.

Të gjithë përjetojnë një fazë rikuperimi pas orgazmës. Orgazma ndodh kur trupi juaj arrin kufirin për stimulim seksual. Stimulimi përtej kësaj pike mund të jetë i pakëndshëm.

Trupi ndalon së reaguari ndaj stimulimit gjatë periudhës së rikuperimit për të parandaluar shqetësimin dhe për të lejuar trupin të kthehet në gjendjen natyrore.

Sa kohë zgjat kjo periudhë varet nga mosha, gjinia dhe ndjeshmëria.

Si përfundim? Dëgjoni trupin tuaj. Nëse dëshironi të masturboni para seksit, bëjeni. Nëse nuk doni ta bëni, mos e bëni – nuk ka një përgjigje specifike. Sido që të jetë, bëni çfarë funksionon për ju.