Kreu i PD-së Sali Berisha i është përgjigjur për herë të parë Evi Kokalarit, e cila tha se gara në primare është e paracaktuar dhe e fitues do të jetë Belind Këlliçi.

Në një deklaratë për mediat Berisha tha se procesi i primareve bazohet në votimin e anëtarëve dhe simpatizantëve për të minimizuar ndikimet e njëanshme. Ai theksoi se deri më tani ky proces ka ecur shumë mirë.

“Ky proces bazohet në votimin e anëtarëve dhe votimin e simpatiznatëve, për të minimizuar në një shkallë të caktuar ndikimet e njëanshme të tërësisë së anëtarëve, kandidatëve u janë dhënë formularë, e drejta për të tërhequr formularë. Në tërësi ky proces ka ecur shumë mirë, ka pasur raste sporadike që kanë thënë se ky është socialist. Mirë nuk është por edhe krejtësisht apriori nuk mund ta hedhësh poshtë”- tha Berisha.