Jonida Çobani është animalistja shqiptare e cila njihet për deklaratat e saj të bujshme dhe kontraverse në daljet televizive që bën. Ajo i mëshon gjithmonë faktit se njerëzit nuk duhet të konsumojnë mish dhe për këtë ka argumente.

Së fundmi ajo ka deklaruar se nuk është etike për njerëzit që të konsumojnë mish. Ajo thotë se mishi ka qenë pjesë dietës së mbijetesës për paraardhësit, por në ditët e sotme ka alternativa të proteinave që mund t’i gjejmë nga bota bimore. Sipas saj njerëzit që konsumojnë mish mbajnë erë djerse.

Nuk është etike, nuk është njerëzore, dukemi si barbarë. Nga ana tjetër, mishngrënësit vijnë më shumë era djersë.