Procesi zgjedhor u përmbyll me një pjesëmarrje relativisht të ulët ku as një 1/3 e zgjedhësve nuk ka marrë pjesë në procesin e votimit në zgjedhjet për krerët e bashkive në gjashtë bashki të vendit.

Pjesëmarrja ka qenë 30.33% e votuesve e raportuar nga 111 qendra votimi nga 942 totali. Sakaq kanë votuar 25 mijë e 169 qytetarë nga 82 mijë e 984 të regjistruar zyrtarisht.

Dibra ka parë numrin më të lartë të zgjedhësve me 43.35$, duke u pasuar me Lushnjën 35.96%, Vora me 40.33% dhe Rrogozhina me 30.92%.

Ndërkaq dy bashkitë e mëdha Durrësi dhe Shkodra kanë regjistruar pjesëmarrjen më të ulët në këto zgjedhjet të pjesshme.

Konkretisht në Durrës 26.27% dhe Shkodra 29.11% të pjesëmarrjes.