Audi 70,000 £, prirja për Louis Vuitton dhe shenja të tjera të stilit të jetesës së një milioneri dukej se nuk përputheshin me pagën e polices të Rasvinder Agalliu. Ajo pretendoi se fondet vinin nga puna e bashkëshortit të saj Julian si kuzhinier për futbollistët profesionistë, por ai ishte gjithashtu një tregtar i madh droge që përdorte aplikacionin kriminal Encrochat për të tregtuar kokainë dhe kanabis.

Agalliu, një ish-miss që punoi në Policinë Metropolitane për më shumë se 15 vjet, u shkarkua pasi një panel disiplinor hodhi poshtë pretendimin e saj se ajo nuk kishte dijeni për aktivitetet e tij kriminale. Rasti u zbulua pasi bashkëshorti i saj, një shqiptar që mburrej me kontaktet për punën e saj me forcën, u shpall fajtor të premten për komplot për furnizimin me drogë.

Kur Agjencia Kombëtare e Krimit depërtoi në Encrochat, një sistem i paligjshëm komunikimi për kriminelët, ata zbuluan mesazhe që i referoheshin marrëveshjeve me armë dhe pakove 100 kg kokainë të maskuara si marka Hublot, prodhuesit e orës. Policia bastisi shtëpinë e çiftit në Enfield, në veri të Londrës, në qershor 2020 dhe gjeti kokainë, duke përfshirë në kartën e saj të palestrës David Lloyd dhe në një kuti Louis Vuitton, peshore dixhitale dhe më shumë se 15,000 £ në para.

Një radio Met, e caktuar për një oficer që u largua nga forca muaj më parë, u gjet në çantën e saj. Ajo pretendoi se i ishte ricaktuar pa ndryshuar emrin. Agalliu, e cila ishte i vendosur në njësinë komanduese bazë veriperëndimore, u shpall fajtore për disa akuza për sjellje të pahijshme dhe u shkarkua në nëntor.

Sir Mark Rowley, komisioneri i Met, i cili mori detyrën në shtator, ka premtuar të çrrënjosë oficerët që janë të korruptuar ose që nuk përmbushin standardet.

Agalliu kishte këmbëngulur se nuk kishte dijeni për kokainën, e cila u gjet në dhomën e gjumit, pasi flinte në një dhomë tjetër. Ajo pretendoi se karta e palestrës me kokainën ishte e vjetër që mendonte se e kishte humbur dhe se nuk kishte parë sende të tilla si peshore dhe para. Avokati i saj tha se çifti jetonte jetë të ndara. Agalliu tha se droga mund të ishte vendosur nga dikush në një festë të fundit.

Trupi gjykues e hodhi poshtë mbrojtjen e saj si mungesë besueshmërie, veçanërisht duke pasur parasysh “mënyrën e jetesës luksoze” të çiftit që përfshinte një pronë me qira prej 5,000 £ në muaj dhe automjete luksoze. Fotot në rrjetet sociale tregonin Agalliun të veshur me etiketa luksoze të modës dhe duke patrulluar me uniformë të plotë jashtë Buckingham Palace. Ajo ishte gjithashtu një trajnere personale që u tregoi shikuesve të YouTube se si të krijonin “të pasmet e përsosura” dhe në fillim të këtij viti ajo u kurorëzua Miss Enfield në kategorinë klasike të konkursit Kombëtar të Miss në Mbretërinë e Bashkuar.

Ajo kishte pretenduar se burri i saj fitonte nga 1000 deri në 4000 £ në javë për punën e tij si kuzhinier privat që punonte në shtëpitë e futbollistëve dhe se ai paguhej me para në dorë. Paneli arriti në përfundimin se ajo “duhet të ketë qenë në dijeni” për një ose më shumë sende të paligjshme në shtëpinë e saj dhe ajo kishte “më shumë gjasa se të mos kishte pasur një ide të mirë” për të ardhurat e burrit të saj. Dështimi i tij për të paguar taksën mbi të ardhurat e tij duhet të kishte ngritur gjithashtu dyshimet e saj, tha ajo.

Trupi gjykues ngriti shqetësimet se Julian Agalliu i kishte dërguar gruas së tij një fotografi të një flete paraburgimi në lidhje me një tregtar droge, i cili u arrestua dhe u lirua nën hetim në prill 2020. Ai nuk e besonte historinë e tregtarit se droga e tij ishte konfiskuar nga oficerët. Agalliu u përgjigj se ishte policia e Nottinghamshire, jo Met.

Ndërsa ajo pretendoi se burri i saj thjesht donte të dinte nëse dokumentet ishin të ligjshme, paneli vuri në dukje se kishte të bënte me një tregtar të dyshuar të arrestuar me një kilogram kokainë dhe 60,000 £ në makinën e tij. Lidhjet e tij me burrin e saj duhet të kishin shkaktuar “shqetësim të madh” për një oficer në shërbim.

Ai kritikoi gjithashtu “qëndrimin e saj ndaj mbajtjes së pronës së policisë” pasi pajisjet Met, duke përfshirë pranga dhe një jelek, u gjetën në pronën e dytë bosh të çiftit aty pranë. Paneli përfundoi: “Përfundimi i qartë që nxjerrim nga provat e paraqitura është se në balancën e gjasave, [Julian Agalliu] është përdorues i klasit A të drogës dhe po provonte cilësinë e drogën dhe është e paimagjinueshme që gruaja e tij nuk e dinte.” Julian Agalliu u shpall fajtor në gjykatën e Woolwich dhe do të dënohet më 9 shkurt.