Ekzistojnë disa ëndrra që gjithsecili prej nesh i ka parë të paktën një herë në jetë. Nëpërmjet ëndrrave, ne mund të përmirësojmë cilësinë e jetës. Më poshtë kemi listuar 5 ëndrrat më të zakonshme dhe rëndësinë e tyre psiko-emocionale.

1-Sikur të ndjekin

Një nga ëndrrat tona më të zakonshme është të shohim se dikush po na ndjek. Ankthi që kemi në ato sekonda në ëndërr, tregon gjendjen tonë psikologjike në jetën reale. Stresi, frika dhe nevoja për të shpëtuar nga diçka, dikush ose një situatë shqetësuese në jetën tonë të vërtetë, shprehet përmes ëndrrës.

2- Uji

Është një nga ëndrrat më të zakonshme që dikush e sheh. Nëse uji nuk na pëlqen një ëndërr është errësirë, e pistë, përmbytja, me valë të rrezikshme ose në përgjithësi të pashpresë, ëndrra jonë na paralajmëron që menjëherë të organizojmë ndjenjat tona. Nëse uji është kristal e qartë dhe në përgjithësi valët dhe tingujt e kënaqësisë sonë në ëndërr, dëshmojnë për plotësinë emocional.

3-Rënia

Ëndrra më e zakonshme është rënia e pakontrollueshme, e papritur dhe ndonjëherë mjaft e frikshme, nga lartësitë. Këto ëndrra tregojnë qartë humbjen e kontrollit në disa situata që përjetojmë në jetën reale.

4-Vdekja

Tradicionalisht, vdekja mund të shihet si një shenjë negative në ëndërr, sa i përket të ardhmes. Por interpretimi i saj psikologjik është mjaft i ndryshëm. Vdekja nënkupton një ndryshim të madh dhe ndoshta radikal në jetën e personit në fjalë. Ne gjithashtu vëzhgojmë elementë të tjerë të ëndrrës ku mund të kuptojmë nga cila fushë qe ky ndryshim.

5-Foshnje

Nga pikëpamja psikologjike, ëndrra paraqet diçka të re, një ide e re, cikël i ri, mundësi të reja, por edhe rinovim të botës emocionale dhe shpresës.