Pas hetimit të “përdorimit të ndikimit” të republikanëve ndaj Biden-s, Demokratët Mbikëqyrës tani po kërkojnë që ata të nënshtrojnë dhëndrin e Donald Trump, Jared Kushner, në shqyrtim mbi marrëveshjet e tij të biznesit me jashtë.

Republikanët kanë shpenzuar gjashtë muaj në hetimin e shkarkimit të Bidenit duke gërmuar në lidhjet e Joe me marrëveshjet e dyshimta të biznesit të Hunter Biden dhe tani duket se nuk ka gjasa të ecin përpara me një votim të Dhomës, shkruan “Daily Mail”.

Demokratët pretenduan se Kushner dhe Grenell “kanë përdorur hapur marrëdhënien e tyre me Edi Ramën, Kryeministrin e Shqipërisë, nga i cili presidenti i atëhershëm Trump mori pagesa antikushtetuese gjatë kohës që shërbente si Komandant i Përgjithshëm”.

Një raport demokratik zbuloi se Rama dhe këshilltarët e tij, shpenzuan rreth 6000 dollarë për të qëndruar në hotelin Trump në D.C., në atë kohë në pronësi të ish-presidentit.

Një nga projektet e propozuara thuhet se do të ishte zhvillimi i një ishulli jashtë Shqipërisë në një destinacion turistik luksoz të njohur si Sazan.

Ishulli u përdor si një bazë e fshehtë ushtarake për nëndetëset gjatë Luftës së Ftohtë.

Një tjetër është një hotel luksoz i planifikuar, 1,500 njësi banimi dhe muze në Beograd, Serbi.

Do të ishte në vendin e ish-selisë së Ushtrisë Jugosllave, e cila u shkatërrua në vitin 1999 nga bombardimet e NATO-s, tha për Times një nga Parlamenti në Serbi dhe kompania e Kushnerit.

Grenell ka punuar në mosmarrëveshjet midis Serbisë dhe Kosovës.

Projektet përfshijnë tokë që aktualisht kontrollohet nga qeveritë, që do të thotë se ata do të kenë nevojë për nënshkrimin e shtetit për projektet.

“Ky Komitet nuk mund të pretendojë se po “heton përpjekjet e shtetasve të huaj” për të synuar dhe detyruar anëtarët e familjes së zyrtarëve të lartë amerikanë duke ofruar para ose përfitime të tjera në këmbim të veprimeve të caktuara”, ndërsa vazhdon t’i injorojë këto çështje,” shkruajnë ligjvënësit.

Një projekt i tretë në Shqipëri do të ndërtonte disa hotele dhe qindra vila në gadishullin e Zvërnecit, një zonë bregdetare në jug të Shqipërisë, pjesë e komunitetit turistik të njohur si Vlorë.