Kjo vajzë që në pamje të parë duket si një turiste, rezulton të jetë pjesë e grupit kriminal të i paguar për të vrarë biznesmenin Ardian Nikulaj. Bëhet fjalë për britaniken Harriet Bridgeman, nga Bristol, e cila akuzohet së bashku me 5 persona të tjerë, se organizuan dhe ekzekutuan planin për vrasjen e Nikulajt në Shëngjin, një javë më parë.

Së bashku me 3 britanikët e tjerë ajo ishte në rolin e vëzhgueses.

Ndërkohë, në pamjet e kamerave të sigurisë ku shfaqen të 6 personat e shpallur në kërkim, si autorë të vrasjes së biznesmenit shqiptar.

Në to ata shfaqeshin në ambiente të ndryshme të hotelit e restorantit të viktimës. Ata prezantoheshin si turistë, por në të vërtetë qëllimi që kishin ishte vëzhgimi i lëvizjeve të biznesmenit.

Një ditë më parë, Policia e Shtetit njoftoi zbardhjen e vrasjes së Nikulajt dhe shpalli në kërkim 6 persona: shqiptaro-britanikun Edmond Haxhia, 4 britanikët, Harry Simson, Thomas Mithan, Steven Hunt, Harriet Bridgeman, si dhe portugezin, Ruben Saraiva. Ky i fundit ishte dhe personi që e ekzekutoi Nikulajn.