Shërbimet e urgjencës ukrainase thonë se pesë persona u vranë në sulmin rus në kullën televizive në Kiev. Qeveria ukrainase thotë se shpërthimi ishte rezultat i një sulmi nga forcat ruse. Ministria e Brendshme tha se disa pajisje ishin dëmtuar dhe se “kanalet nuk do të funksionojnë për një kohë”.

Ndërkohë që sipas mediave ruse një sulm i tillë ishte njoftuar, madje u ishte kërkuar që zona përreth të boshatisej nga njerëzit.