Filantropistja Melinda French Gates ka folur për herë të parë për divorcin e saj nga bashkëthemeluesi i Microsoft, Bill Gates në një intervistë për CBS Mornings.

French Gates tregoi se ajo besonte në falje, por kishte ardhur në një moment që nuk besonte më në marrëdhënien e tyre.

“Unë sigurisht besoj në falje, kështu që mendova se kishim punuar me disa prej tyre,” tha French Gates. “Nuk ishte një moment apo një gjë specifike që ndodhi. Thjesht erdhi një moment në kohë ku kishte mjaftueshëm aty ku kuptova se thjesht nuk ishte e shëndetshme dhe nuk mund të besoja atë që kishim. Kam pasur shumë lot për shumë ditë, ditë ku jam fjalë për fjalë në dysheme … duke menduar, ‘Si mund të jetë kjo? Si mund të ngrihem? Si do të eci përpara?”tha French Gates.

French Gates dhe Gates, janë ndarë në vitin 2021 pas 27 vitesh martesë. Në vazhdën e publikimit të divorcit të tyre, u zbulua se French Gates kishte kërkuar divorc që nga viti 2019.