Rritja e çmimeve po reflektohet kudo. Edhe fermerët po u ktheheh tani transportit me mushkë, kalë, apo gomar.

Por, edhe çmimi i gomerëve e mushakve ka pësuar rritje.

Tefiku, një fermer në Mallakastër ka pohuar se është rritur tashmë dhe çmimi i gomerëve dhe mushkave, si rezultat i rritjes së çmimit të karburanteve ku litri ka shkon në 169 lekë për litër. Ai thotë se një gomar shitet me 50 mijë lekë të reja e një mushkë 150 mijë lekë të reja por më e keqja është se nuk gjen dot.

“Mushka e gomari të bëjnë punë sot, ku ta gjesh, por s’ia di njeri gomarit të shkretë. 500 bën gomari, mushka është 1 milion e gjysmë,”- thotë ai.

Qytetarët pritet që të dalin në protestë edhe nesër kundër rritjes së çmimeve. Ata do të mblidhen në orën 17:00 përballë Kryeministrisë.