Instagram njoftoi sot se po lançon mundësinë që përdoruesit të ‘fiksojnë’ deri në tre postime, duke përfshirë fotot ose Reels, në krye të profilit të tyre. Kompania thotë se funksioni i ri do t’u japë krijuesve më shumë fleksibilitet për t’u shprehur në profilet e tyre. Dalja zyrtare vjen pasi Instagram konfirmoi për TechCrunch në prill se po testonte funksionin e ri.

“Profili juaj është hapësira juaj, kështu që ne po kërkojmë më shumë mënyra për t’ju dhënë kontroll,”-tha kreu i Instagramit Adam Mosseri në një video të postuar në kanalet e tij sociale në lidhje me funksionin e ri.

Mundësia për të ngjitur një postim specifik në profilin tuaj është një veçori e mirëpritur për përdoruesit që duan të nxjerrin në pah postimet e tyre të preferuara që mund të jenë ‘varrosur’ diku më poshtë në rrjetën e tyre të fotografive. Funksioni mund të jetë gjithashtu i dobishëm për krijuesit që postojnë shpesh, por duan të nënvizojnë një postim specifik. Aktualisht, përdoruesit kanë mundësinë që të vendosin Stories në profilin e tyre, por kjo veçori e re e zgjeron këtë aftësi për të postuar.

Vlen të përmendet se funksioni i ri funksionon në mënyrë të ngjashme me veçorinë “Fiksoni në profilin tuaj” të Twitter dhe opsionin “Videot e fiksuara” të TikTok. Po ashtu, sot është futur një veçori Sound Sync në Facebook Reels dhe ka shtuar mbështetje për rrotullime më të gjata në Instagram deri në 90 sekonda, nga kufiri i mëparshëm prej 60 sekondash.