Janë zbardhur detajet e bisedës disa minutëshe mes Presidentit të SHBA Joe Biden dhe liderit rus Valdimir Putin.

Gjatë bisedës telefonike të presidentit amerikan Biden me presidentin rus Vladimir Putin, Shtëpia e Bardhë thotë se Biden “e kishte të qartë se, nëse Rusia ndërmerr një pushtim të mëtejshëm të Ukrainës, Shtetet e Bashkuara së bashku me aleatët dhe partnerët do të përgjigjen me vendosmëri dhe do të imponojnë kosto të shpejta dhe të rënda për Rusia.”

Telefonata e Biden me Putinin zgjati pak më shumë se një orë.

“Presidenti Biden përsëriti se një pushtim i mëtejshëm rus i Ukrainës do të prodhonte vuajtje të gjerë njerëzore dhe do të zvogëlonte pozitën e Rusisë,” thotë Shtëpia e Bardhë, duke shtuar se Biden “e kishte të qartë me Presidentin Putin se ndërsa Shtetet e Bashkuara mbeten të përgatitura për t’u angazhuar në diplomaci, në koordinim të plotë me aleatët dhe partnerët , dhe se janë po aq të përgatitur për skenarë të tjerë”.